Terug naar overzicht

 Terug naar vorige

Vrijdag 10 november 2023

Bron: Het Belang van Limburg

In het Belang van Limburg vandaag is een artikel verschenen over Mike Geybels.

“Kruisband schoot los”: Mike (24) eist na jaar blessureleed meteen hoofdrol op bij comebackEen jaar en een dag na zijn kruisbandblessure pakte Mike Geybels (24) vorig weekend zijn eerste basisplek bij voetbalclub Heusden-Zolder (tweede provinciale B). Hij schitterde meteen met één doelpunt en twee assists. “Ik trainde als kind uren op mijn traptechniek.”
Foto: Raymond Lemmens

“Ik herinner het me alsof het gisteren was. In de thuismatch Koersel-Bregel landde ik slecht op mijn linkerbeen. Even later schoot mijn kruisband los bij een duel na een inworp. Ik was lange tijd out en kreeg geen aanbieding meer van Koersel voor het nieuwe seizoen”, vertelt de werkplanner bij een firma uit Zaventem, die het fibernetwerk opwaardeert van 4G naar 5G. “Daarom tekende ik vorige winter voor Heusden-Zolder, dat al langer interesse toonde. Ook in de wetenschap dat het makkelijker zou zijn om mijn beste vorm terug te vinden op een lager niveau. Na een revalidatie en geleidelijk opbouw moest mijn lichaam wennen aan het natuurgras. De afgelopen zeven jaar trainde ik altijd op een kunstmat. Begin september kreeg mijn lichaam een korte weerbots.”

Gave traptechniek

Inmiddels is Geybels terug, en hoe! Met zijn gave traptechniek en drang naar voor, stuwde hij Heusden-Zolder vanuit een verloren positie naar winst. Eén doelpunt, twee assists in een 1-4-zege.

Als diepe spits moet ik leren voetballen met een verdediger in de rug

Mike Geybels

“Vorig weekend mocht ik voor het eerst starten op het veld van Leopoldsburg. Ik stond diep in de spits, als vervanger van Arne Pallen, die op huwelijksreis vertrok. Geen alledaagse positie voor mij. Bij Koersel en SK Tongeren had ik als wingback de ruimte voor mij. Nu moet ik leren voetballen met een verdediger in de rug. Toch liep het meteen uitstekend. Bij twee vrije trappen was ik beslissend. Eentje plofte rechtstreeks tegen de netten, een andere kaatste via de voet van verdediger Aerts binnen. Die traptechniek was altijd mijn sterke punt, omdat ik er urenlang op trainde. Niet ver van het huis van moeke en bompa in Lummen ligt een voetbalveld. Duizenden ballen trapte ik er met mijn neef Brent Gilissen, die momenteel bij Linkhout speelt.”

Top vijf

Kan Geybels Heusden-Zolder naar de top vijf trappen? “De eindronde halen is nog steeds ons doel. Al spelen de schorsingen ons momenteel parten. Elke week zit wel iemand op het strafbankje. Dit weekend zijn Vaes en Schuyten er niet bij. Als we erin slagen om zulke afwezigheden op te vangen, is er veel mogelijk. Want onze kern heeft een ideale mix van jong en oud.”

Onze Partners op 31/07/2022

©KVV Heusden-Zolder 2016 - Webdesign by Roger Put
Free hit counters