Zaterdag 12 september

Aftrap: 19:30

Verslag

Verslag: website Hamont 99 met dank aan Jeroen Peeters

Ons eerste elftal is het nieuwe seizoen begonnen met een 4-1 thuisoverwinning tegen Heusden-Zolder, al geven de cijfers niet helemaal de verhouding tijdens de wedstrijd weer.

Hamont begint aan deze eerste match zonder de geschorste en geblesseerde Jochen Jansen. Op de tribune is het voor een aantal supporters toch nog wennen aan de mondmaskers, iets wat bij deze tijden hoort.

Al vroeg in de wedstrijd is Jasper Reyskens dicht bij de openingstreffer, hij mikt van dichtbij op keeper Pauwels. Op het kwartier zet de thuisploeg veldoverwicht over in een voorsprong: Jorne Thys knalt van ver op goal, doelman Pauwels lost de bal en sluipschutter Tim Strijbosch tikt de 1-0 binnen.

Hamont is de eerste helft duidelijk de betere ploeg: er wordt goed bewogen, de gretigheid is er. De eerste bal tussen de palen vanwege de bezoekers noteren we voorbij het halfuur; Marnick Emmers heeft geen problemen met het schotje van Brent-Gilissen. Met de rust in zicht zien we een steal van Jeroen Peeters, hij plaatst de bal netjes naast de bezoekende doelman. We gaan zo rusten met een terechte 2-0.

Na de koffie komt Heusden-Zolder beter voor de dag. In de 56e minuut gaat de bal op de stip maar goalie Emmers ligt in de goede hoek en houdt zo Ward De Leger van de aansluitingstreffer. Aan de overzijde gaat Olivier Pauwels goed plat op een poging van Ridah Vanherck. De wedstrijd golft heen en weer over het plein, maar de betere kansen zijn voor Heusden-Zolder. Iets voorbij een uur spelen duikt Marnick Emmers eerst nog gepast in de voeten van aanvaller Pallen, maar enkele minuten later scoort deze laatste toch nog de 2-1 op aangeven van Dries Jannes. Het is nu pompen of verzuipen voor KFC.

Met Vincent Bloemen en Michiel Thys komt er vers bloed bij Hamont en dat rendeert. Michiel levert eerst een gekraakt schot af maar Vincent kent meer succes. Hij dweilt de rechterflank af, snelt voorbij de linksachter en Tim Strijbosch werkt de voorzet netjes in doel. Deze 3-1 geeft wat meer lucht.

Supersub Stijn Nullens valt in de 80e minuut ook nog in en hij laat zich ook opmerken: een lange rush op links en dan de 4-1 aan de 2e paal in doel knallen, da’s lekker invallen. De reservenbank trekt zo het eerste elftal over de streep.

Hamont 99

V. Bloemen dweilt de rechterflank af, snelt voorbij de linksachter en Tim Strijbosch werkt de voorzet netjes in doel. Deze 3-1 geeft wat meer lucht.

KVV HZ

Iets voorbij een uur spelen duikt Marnick Emmers eerst nog gepast in de voeten van aanvaller Pallen, maar enkele minuten later scoort deze laatste toch nog de 2-1 op aangeven van Dries Jannes.

minuut 62

Aan de overzijde gaat Olivier Pauwels goed plat op een poging van Ridah Vanherck. De wedstrijd golft heen en weer over het plein, maar de betere kansen zijn voor Heusden-Zolder.

minuut 61

minuut 60
Vervanging

S. Veestraeten

M. Vanheeswijck

KVV HZ

Bij de bezoekers verlaat S. Veestraeten het terrein. In zijn plaats komt M. Vanheeswijck

minuut 58

Na de koffie komt Heusden-Zolder beter voor de dag. In de 56e minuut gaat de bal op de stip maar goalie Emmers ligt in de goede hoek en houdt zo Ward De Leger van de aansluitingstreffer

minuut 56

AFTRAP!

TWEEDE HELFT

De eerste helft was de thuisploeg de betere ploeg en gaat dus verdiend met een 2 - 0 voorsprong rusten.

minuut 45

2 - 0

J. Peeters
Hamont 99

Met de rust in zicht zien we een steal van Jeroen Peeters, hij plaatst de bal netjes naast de bezoekende doelman.

minuut 44

De eerste bal tussen de palen vanwege de bezoekers noteren we voorbij het halfuur; Marnick Emmers heeft geen problemen met het schotje van Brent-Gilissen.