Placeholder image

Zondag 4 oktober

Aftrap: 15:00

Verslag

Er was veel volk opgedaagd voor deze lokale derby. zoals verwacht werd het een geladen wedstrijd tussen 2 ploegen die traditiegetrouw voluit gingen soms op het randje af. Ook naast het veld lieten de beide groepen zich gelden. De wedstrijd zelf dan.

De eerste 20 minuten was Anadol de betere ploeg, maar het was KVV HZ dat na 20 minuten 2 - 1 voor stond. In minuut 7 was er een slechte terugspeelbal op doelman Goossens, die onder druk gezet werd door Jens Baeten. Hij trapte de bal op het lichaam van Baeten die met het hoofd er 1 - 0 van maakte. Na 13 minuten kon Hassan Billican de verdiende gelijkmaker scoren. Anadol was baas maar vergat de kansen af te maken.

Foto's met dank aan Rudy Pauwels

Op een zeldzame tegenaanval maakte Casas er tegen het spel in 2 - 1 van. KVV HZ herstelde gaandeweg het evenwicht. In minuut 34 gingen Baeten en doelman Goossens in een luchtduel, waarin de doelman ongelukkig neer kwam en daar een gebroken arm aan over hield. Een spijtige zaak voor doelman Goossens die met de ziekenwagen afgevoerd werd. Wij wensen hem een spoedig herstel. Anadol had geen reserve doelman mee en dus moest flankspeler Gungormus zijn plaats in doel innemen. KVV nam de controle op de wedstrijd over en kon nog voor de rust de voorsprong vergroten via Jens Baeten die in de 42e minuut de 3 - 1 ruststand op het bord zette.

De 2e helft zette de thuisploeg de wedstrijd naar hun hand. er kwamen kansen om verder uit te lopen maar dat wilde voorlopig niet lukken. Mehmet Simsek mistte nog een strafschop. Op het uur lukte het dan toch. Het was de ingevallen Arne Pallen die er 4 - 1 van maakte.
Wedstrijd gespeeld dus en Anadol wist hoe laat het was. Toch viel er in minuut 74 nog een doelpunt uit de lucht toen Hassan Bilican er nog 4 - 2 van maakte. Een lichte opflakkering bij de bezoekers maar daar bleef het bij. In minuut 84 kreeg bezoekende kapitein Tekinalp nog een 2e keer geel en moest dus het terrein verlaten. Het bleef dan ook bij een 4 - 2 overwinning voor de thuisploeg.

UPDATE BLESSURE DOELMAN RAF GOOSSENS

De horrorblessure van doelman Raf Goossens blijkt mee te vallen. Geen breuk maar wel elleboog uit de kom blijkt nu. Het bot werd in het ziekenhuis weer op zijn plaats gezet. De elleboog moet nu 10 dagen in het gips en dan zal blijken wat er verder moet gebeuren. Gelukkig voor Raf die zo dan ook minder lang out zal zijn. De club wenst Raf een spoedig herstel.

Wedstrijd fase per fase

Zoals op voorhand gedacht was het weer een echte lokale derby tussen 2 ploegen die er voluit voor gingen. Jammer vooor de bezoekende doelman die met de ziekenwagen moest afgevoerd worden. De eerste 20 minuten domineerde Anadol de wedstrijd maar daarna nam de thuisploeg de wedstrijd in handen en won uiteindelijk de wedstrijd met 4 - 2.

Einde
Vervanging

Jens Baeten

Mathias Vanheeswijck

KVV HZ

Man van de match Jens Baeten krijgt nog een applausvervanging. Hij maakt plaats voor Mathias Vanheeswijck.

minuut 88
Vervanging

Ilyaas Imzri

Sener Top

Anadol

Bij de bezoekers wordt nog gewisseld. Ilyaas Imzri wordt er af gehaald, in zijn plaats komt Sener Top