Placeholder image

Zondag 17 oktober

Aftrap: 15:00

VERSLAG

Vandaag ontvingen we in de groupceyssensarena MD Halen, de hekkensluiter in onze reeks. Er doen allerlei geruchten de ronde over de penibele toerstand van de club, geruchten die dan weer ontkent worden door het bestuur van de club. We gaan ons hier verder niet mee bezig houden.
Laat ons het sportieve Luik eens onder de loup nemen. Iedereen verwachtte een vlotte overwining van KVV HZ. Halen kwam tot nu toe niet verder dan 1 op achtien en scoorden 5 doelpunten en kregen er 24 tegen. Maar cijfers zeggen niet altijd alles.
Coach Vandebroek moest zijn selectie weer aanpassen. Ricardo Casas, Tommy ketels, Sacha Vasic en Mathias Vanheeswijck kregen in de gekwetstenboeg het gezelschap van kapitein Leroy Schuyten. Achter de namen van Maxim Aerts, Matties Lemmens, Jens Baeten en Arne Pallen stond er nog een vraagteken. Vooral de defensie was slachtoffer want de beide centrale verdedigers (Tommy Ketels en Leroy Schuyten) speelden niet. In hun plaats kwamen Rob Wijnen en Maxim Aerts.
De wedstrijd zelf dan. KVV HZ wisselde tot nu toe goede wedstrijden af met minder goede en was wat weggezakt in de rangschikking. Daarom was een overwinnig echt nodig om niet verder weg te glijden. Tot ieders verbazing kwamen de bezoekers verrassend sterk uit de hoek. KVV was blijkbaar onder de indruk maar moest de wedstrijd in handen nemen. Zoals de laatste weken werden er weer te veel kansen gemist. Gelukkig was er nog Brent Gilissen, de man in vorm, die in de 42e minuut de thuisploeg op voorsprong bracht. Net voor de rust een ideaal scenario dus.
De 2e helft dacht iedereen dat KVV de wedstrijd zou controleren. Maar Halen bleef het goed doen en werd daar ook voor beloond toen in de 68e minuut Muamer Hegic de gelijkmaker scoorde. Terug naar af dus en oppassen voor erger. Toen in de 82e minuut Ward De Leger KVV toch terug op voorsprong bracht zou de buit binnen zijn. Helaas maar nauwelijks 1 minuut later bracht kapitein Jordy Mendez-Fernandez Halen weer langszij. Consternatie alom en zo werd het nog een prangende slotfase waarin er echter niet meer gescoord werd, zodat de wedstrijd op een billijk 2 - 2 gelijkspel afgefloten werd.
Een ontgoochelend resultaat voor de thuisploeg terwijl de bezoekers mochten vieren. Een vierde gelijkspel op zeven wedstrijden, dat schiet niet echt op. In de rangschikking staan we nu op een gedeelde zevende plaats met 10 punten. Volgende week zaterdagavond maken we de verplaatsing naar Leopoldsburg op zoek naar de 3 punten.